Kardos Supreme Birtokbor 2015

Pincészet:
Kardos Gábor
Borvidék:
Tokaj
Kiszerelés:
0.75 l
Tovább a webshopba
A borászról

A modern értelemben vett családi borászat alapjait édesapám, idősebb Kardos Gábor fektette le 1989-ben. Boraink jelentős részét hosszú időn keresztül a családunk birtokában lévő mádi borozóban értékesítettük.

A 2000-es évek közepétől fokozatosan egyre több teret kaptam a kis családi pincénk életének irányításában. A szigorúbb terméskorlátozás, többszöri fürtválogatás, szelektíven végzett többszöri szüret alkalmazásával igyekszünk rendkívül jó területi adottságainkat optimálisan kihasználni. Célunk elsősorban karakteres, száraz fehérborok és késői szüretelésű desszertborok készítése. Aszúbort kizárólag kitűnő évjáratokban, limitált mennyiségben készítünk.

A közösen végzett munka eredményeként 2008-ban megalapítottuk a Kardos és Fia Szőlőbirtok Kft-t azzal a céllal, hogy borainkat a terroir borok rajongóinak egyre növekvő táborával is megismertethessük.
Az első lepalackozott, kereskedelmi forgalomba került tételeinket az értő borkedvelők rendkívül pozitívan fogadták, ezért derűs nyugalommal megyünk tovább a már megkezdett úton.

A borvidékről

Tokaj a tőkekirály – énekli a Belga együttes, amivel az UNESCO is egyetért, Világörökség Bizottsága ugyanis, mint kultúrtájat 2002-ben felvette a világörökségi listára. A borvidék kontinentális éghajlatú. A legtöbb helyen vulkanikus alapkőzet, illetve az ezen kialakult nyiroktalaj található. Az ásványi anyagokban gazdag vulkáni kőzeten testes, erős savgerinccel bíró minerális jegyekkel rendelkező borok készíthetők. A löszösebb talajú részek, az alacsonyabb savtartalom miatt, a lágyabb karakterű boroknak kedveznek. Az alapborok mellett az aszúszemekkel kevert „élő" fürtök együtt feldolgozása révén készül a szamorodni, illetve évszázados technológia alkalmazásával a tájegység legfontosabb bora, az aszú. Innen szállít a DiVinoba Árvay Angi, Prácser Hajni, Demeter Endre, Kardos Gábor, Ifj. Szepsy István és Wille-Baumkauff Stefán.

Divino Debrecen
Debrecen, Piac u. 18.
debrecen@divinoborbar.hu
+36 30 22 33 070
Divino franchise és rendezvények
Egyed András
egyed.andras@divinoborbar.hu